torsdag 8 december 2016

Quizizz med koordinatsystem

Mitt förra inlägg handlade om Kahoot. Kahoot är roligast att spela i stor grupp, det blir ganska livat ibland med tävlingsinriktade ungdomar eftersom top5 visas efter varje fråga och den egna grunkan visar hur månte man är samt hur många poäng man har till att förbättra en placering. Quizizz är ett aningen "lugnare" alternativ.

Även Quizizz är enkelt och gratis. Det finns en hel del färdiga quizizz, men det är lätt att skapa egna. Fördelen med detta program är att eleverna kan göra dem hemma (man kan tidsinställa dem när de skall göras), frågorna kan väljas att visas slumpmässigt (svårt att kika av grannen då...), man behöver inte använda inställningen att "snabb ger högre poäng" (vilket Kahoot automatiskt gör och det gillas inte av svaga elever) och Quizizz kan delas direkt till google classroom (och detta är ju fantastiskt för classroom användare!!).



Så om du funderar på vad du skall använda när rekommenderar jag Kahoot till lektionstid som ett roligare inslag. Man kan även utnyttja kahooten för att ta reda på missuppfattningar och områden som ännu behöver tränas och därmed kanske låta eleverna vara anonyma då de svarar. Quizizz däremot kan man använda som "seriösare" test lektionstid eller hemma. Låt en Quizizz ersätta ett förhör - programmet rättar det ju åt dig!!

Här är ett test på att avläsa punkter från ett koordinatsystem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar