onsdag 18 augusti 2021

MATTErial


Nu är äntligen sajten med matteuppgifter här!

MATTErial

Portalen MATTErial har skapats för att stödja alla elever som vill arbeta med intressanta och extra utmanande uppgifter i matematik. Portalen är uppbyggd enligt läroplanens innehållsområden för läroämnet matematik i årskurserna 1 - 6 och 7 - 9. Uppgifterna för elever i årskurs 1 - 6 är färgkodade (grön, blå, röd och svart) enligt utmaningsgraden. Uppgifterna är av olika karaktär. En del uppgifter är s.k. öppna uppgifter som kan lösas på en mängd olika sätt. Många av uppgifterna har en lösning, eller ett förslag på en lösningsmodell, som du kan läsa då du skrollar ner i uppgiftsdokumentet.

Förutom sidorna med uppgifter för eleverna har vi lagt in en egen sida för läraren. Här kan läraren hitta länkar till mer material för undervisningen. På sidan finns också en kontaktblankett där läraren kan skriva in önskemål, kommentarer eller dela med sig av tips och idéer.

Nästa vecka ordnas två infotillfällen om portalen. För åk7-9 tisdag 24.8 och för åk1-6 onsdag 25.8. Länkarna hittar ni på skolresurs hemsida.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar