torsdag 22 november 2018

Adventskalender 2018

Idag fick jag skrapa rutorna för första gången i "vinter" så snart börjar väl knoppen förstå att det är drygt en månad till julafton. Nästa vecka är det dags för första luckan! Här kommer årets kalendertips:


Istället för en vedklabbe kan man ta någon annan fin träbit och borra 24 hål i. I denna länk finns det 15 tankenötter (det är 14 skoldagar i december). Jag brukar öppna dagens lucka med varje grupp under dagen. De luckor de "missar" då de inte har matematik blir tyvärr olösta av klassen, vilket betyder att varje grupp hinner med ungefär nio tankenötter i december.

2 kommentarer:

 1. Hej Nina, och tack för en kul julkalender! Luckan med vallgraven, jag har några duktiga elever som tvekade om plankorna räcker till om man ställer dem som T, och vi kom nog fram att de inte gör det - har vi missförstått frågan?

  Tusen tack!
  Katri

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Vad roligt att ni har använt julkalendern o vilka duktiga elever du har!! Det stämmer att plankorna inte räcker. De bör vara 4m långa för att man skall ha dem 10cm över kanten då man placerar de som ett T. Tack att ni märkte missen!!

   Radera